Такий рівень рівноправності міжнародних стосунків? Зеленський в Омані "не на відпочинку" зустрівся з міністром 4-мільйонної монархії

Або ОПУ поспіхом гасить "пожежу" скандалу експромтними домовленостями про зустрічі, або зразу пішов на порушення протоколу, принижуючи гідність статусу голови держави та порушуючи затверджений фінансовий порядок таких відряджень, наголошують правознавці

Під час поїздки до Оману президент Володимир Зеленський зустрівся з міністром, відповідальним за закордонні справи Султанату Оман, Юсуфом бін Аляві бін Абдаллою, повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву ОПУ.

"Сторони обговорили зміцнення відносин між країнами, зокрема зробили акценти на нарощуванні торговельно-економічної співпраці.

Також було відзначено зростання товарообігу, який торік збільшився на 10%, сягнувши $80 мільйонів, та активізацію контактів на рівні торгово-промислових палат", - йдеться у повідомленні офісу Богдана.

Учасники зустрічі також домовилися продовжити практику українсько-оманських бізнес-форумів, два з яких відбулося у Києві в 2019 році.

Зеленський зазначив, що Україна зацікавлена в прямих інвестиціях з Оману, наголосивши на таких перспективних галузях, як енергетика та важка промисловість, будівництво, сільське господарство, інформаційні технології та інновації, розвиток інфраструктури, медицина, туризм.

В ОП підкреслили, що з України Зеленський полетів рейсовим літаком за власні кошти. За даними ЗМІ, Зеленський відпочиває поблизу столиці Оману - міста Маскат, та мешкає у 5-зірковому готелі Al Bustan Palace Ritz-Carlton Hotel.

Варто зазначити, що згідно з протоколом президент України може летіти лише на зустріч з главою держави, і не під час вихідних та за свій кошт. За дипломатичними канонами, рівень президента - це султан. Крім того, на передодні міністр Юсуф бін Аляві бін Абдалла висловлював свої співчуття Ірану з приводу смерті генерала Касема Сулеймані від американського авіаудару.


Але радіти поки що зарано: У Хорватії на виборах перемогла проукраїнська партія

четвер, 18 квітень 2024, 19:14

У Хорватії партія проукраїнського прем’єр-міністра Андрея Пленковича "Хорватський демократичний союз" перемогла на дострокових парламентських виборах, але не набрала абсолютної більшості, і тепер муситиме домовлятися про коаліцію, передають Патріоти Ук...

Цинізму не позичати: У прикордонні Чернігівщини окупанти атакували водія автомобіля, який привіз хліб у магазин

четвер, 18 квітень 2024, 18:56

Вдень 18 квітня російські терористи обстріляли водія автомобіля, який привіз хліб у магазин. Внаслідок воєнного злочину чоловік 1994 року народження отримав контузію. Війська РФ вдарили по цивільному транспортному засобу в Новгород-Сіверському районі. ...