Таких поразок у регіоні Росія не знала з часів Кримської війни: Путіна звинувачують у здачі Закавказзя Туреччині

Главу РФ Путіна звинувачують в тому, що він зробив Туреччину повноправним гравцем на Кавказі, яким вона до останнього часу не була.

Аналізуючи підписану угоду щодо Нагірного Карабаху, російські експерти заявляють, що вони вкрай невигідна Росії і є справжнім провалом Кремля, передають Патріоти України.

Главу РФ Путіна звинувачують в тому, що він зробив Туреччину повноправним гравцем на Кавказі, яким вона до останнього часу не була, і це завдає серйозної шкоди російським інтересам. Фактично Путін став першим правителем в історії Росії, який обрушив позиції Москви в Закавказзі до рівня позицій 19-го століття, передає "Кремлівський мамковед".

Експерти зазначають, що підписана угода не тільки фіксує капітуляцію і втрату території Вірменією, а й фактичну відмову Москви від Туркманчайського договору 1828 року. Договір, який створив умови для утвердження російської зони впливу, фактично втратив чинність. Нові угоди мають на увазі участь Анкари в контрольному механізмі, що забезпечує перемир'я, хоча раніше вона взагалі формально не була присутня в регіоні. "У сухому залишку виходить, що Путін - перший правитель в історії Росії, який обрушив позиції держави в Закавказзі в 19-е століття", - пишуть автори повідомлення.


Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...