Таких втрат у техніці РФ ще не знала: Військовий експерт розповів, яку частку свого озброєння втратили окупанти

З початку повномасштабного військового вторгнення Росії на територію України ворог втратив близько 20% свого озброєння. Про це в інтерв'ю заявив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express, військовий експерт Сергій Згурець, передають Патріоти України.

"Якщо рахувати з тієї техніки, яка була накопичена перед агресією на кордонах України, на сьогодні ми знищили щонайменше 20% від усієї кількості, скажімо так, арсеналів", - заявив експерт.

Згурець підкреслив, що вторгнення на територію України виявилося вкрай болючим для самої Росії й таких втрат у техніці вона ще не знала. "Ми знищили за місяць більше (техніки - ред.), ніж Росія втратила в декількох війнах. Тобто, ми за місяць збили більше літаків та іншої техніки, ніж Росія втратила у двох чеченських війнах та у війні в Сирії. По літаках навіть більше, ніж СРСР втратив в Афганістані", - зазначив експерт.

Згурець також нагадав, що наявність озброєння не гарантує ефективне його використання. "Не тільки кількість озброєння визначає потенціал армії, а й тактика застосування та здатність особового складу ефективно використовувати той чи інший зразок. Якщо у вас багато зброї, але немає палива, то дійсно у вас системні проблеми з його використанням", - заявив експерт.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...