Таліби помістили екс-президента Афганістану Хаміда Карзая під домашній арешт

Хамід Карзай — президент Афганістану з червня 2002 до вересня 2014 року, у 2004 році став першим вільно обраним президентом країни.

Бойовики руху “Талібан” помістили під домашній арешт колишнього президента Афганістану Хаміда Карзая. Про це повідомляє CNN із посиланням на джерело, зазначають Патріоти України.

Крім Карзая таліби також взяли під домашній арешт голову Вищої ради національного примирення Абдуллу Абдуллу. За даними джерела, вони зараз позбавлені особистої охорони і охороняють їх самі бойовики.

Зазначається, що таліби конфіскували в охорони Карзая і Абдулли зброю ще в понеділок, 23 серпня. Також вони забрали у екс-президента особистий транспорт, у Абдулли ту ж операцію провели в середу.

Карзай, який керував Афганістаном з 2004 по 2014 роки, і Абдулла вирішили не залишати країну після захоплення її талібами. Після цього вони брали участь у консультаціях з представниками “Талібану” з приводу створення інклюзивного уряду.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...