Таліби захопили чергову провінцію Афганістану і стратегічне місто - "браму півночі"

Сьогодні, 8 серпня, місто і адміністративний центр однойменної провінції на півночі Афганістану Кундуз був захоплений озброєними силами руху Талібан, повідомляють Патріоти України з посиланням на ВВС.

Це місто є стратегічно важливим для Афганістану. За даними представника місцевої влади, Талібаном були захоплені всі райони міста, крім аеропорту.

Крім цього, в центрі міста вже підняли прапор талібів, в Кундузі почалися пожежі.

Відзначимо, що Кундуз є своєрідними воротами в північній частині країни (провінція на півночі межує з Таджикистаном - Ред.). Це пов'язано з наявністю автомагістралей, які сполучають Кундуз і інші великі міста країни, і також виводять на зовнішні кордони.

Також є інформація, що місто Сар-е-Пуль, яке розташований на півночі Афганістану, теж було захоплений талібами, однак підтвердження цього поки немає.

В п'ятницю, 6 серпня, таліби захопили перший провінційний центр в Афганістані. Йдеться про Зарандж, столиці провінції Німроз.

Також нагадаємо, що загарбання територій почалося після виведення американський військ з Афганістану. Урядові сили не демонструють готовності битися з таким завзяттям, як «воїни Аллаха»

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...