Катастрофа набирає обертів: Таліби захопили значну частину військової техніки, переданої Кабулу

Значна частина американської військової техніки, яка залишилася в Афганістані, потрапила до рук бойовиків руху “Талібан”. Про це повідомив на пресконференції радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України.

У нас немає повної картини того, куди поділася кожна одиниця військової техніки, але, безумовно, значна частина потрапила в руки талібів. І, очевидно, у нас немає впевненості в тому, що вони з готовністю передадуть її нам», – сказав він.

Відомо, що США надало Афганістану зброю на мільярди доларів. Зокрема американські вертольоти “Чорний яструб” (Black Hawk). Таліби публікували фото з цими вертольотами.

Салліван наголосив, що США не передавали “Чорні яструби” талібам. Вони були надані національним силам безпеки Афганістану для захисту. Він нагадав, що президент Афганістану Ашраф Гані попросив свого американського колегу Джо Байдена надати вертольоти під час візиту до Вашингтона.

Салліван додав, що для Байдена це було важке рішення: йому довелося обирати між тим, щоб відмовити Афганістану, тому що техніку можуть захопити таліби, або все ж надати допомогу. Обидва ці варіанти несуть ризик.

"Росія намагається створити сіру зону": Литвиненко заявив, що ситуація на фронті не катастрофічна, але є нюанс

понеділок, 20 травень 2024, 19:48

Ситуація на фронті складна, але не катастрофічна. Росія намагається створити сіру зону. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на секретаря Ради національної безпеки й оборони (РНБО) Олександра Литвиненка у відеозверненні до учасників Форуму регі...

Ізраїль в шоці: Прокурор Міжнародного кримінального суду вимагає ордери на арешт Нетаньягу наряду з лідерами ХАМАС

понеділок, 20 травень 2024, 18:53

Прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) Карім Хан попросив палату попереднього провадження видати ордери на арешт прем'єр-міністра та міністра оборони Ізраїлю, а також трьох лідерів ХАМАС за звинуваченнями у воєнних злочинах. Про це йдеться у за...