"Там, де будуть завдаватися такі удари": Коваленко пояснив, чи здатні кілька F-16 вплинути на хід війни в Україні

Україні потрібно щонайменше 128 літаків F-16, але спочатку їх будуть одиниці. Втім, навіть мала кількість цих літаків здатна справити помітний вплив на хід бойових дій, заявив в коментарі "24 каналу" військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

Він нагадав, що у червні 2022 року Україна отримала усього лише 4 реактивні системи залпового вогню HIMARS. І тоді теж було чимало сумнівів, що така мізерна кількість справить хоча б якийсь вплив на ситуацію у війні.

"Проте правильне застосування цих чотирьох HIMARS на відповідному оперативно-тактичному рівні призвело до того, що російські окупаційні війська були змушені вже у жовтні втекти з правого берега Херсонщини", – наголосив Коваленко.

На думку оглядача, F-16 не будуть задіяні у масштабних операціях із безпосереднього прикриття наземних сил. Натомість вони можуть стати протидією для російських фронтових бомбардувальників Су-34. Також надані літаки будуть завдавати "ювелірних" ударів там, "де це буде максимально болісно для ворога", переконаний аналітик.

"Там, де будуть завдаватися такі удари, вже не зможе повноцінно функціонувати російська ППО великого радіусу дії, зокрема, С-300 та С-400. Саме удари F-16, так само як свого часу HIMARS, прискорять деякі події, умови до яких зараз доволі успішно формуються", – пояснює Коваленко.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...