Там, де найперше чекають морські десанти Путіна: Зеленський прилетів на острів Зміїний (фото)

Зеленский наблюдал за учениями на острове Змеиный. Фото: Офис президентаУ понеділок, 9 серпня, глава української держави Володимир Зеленський в ході робочої поїздки в південні області України побував на острові Зміїний, розташованому в 35 кілометрах від берегової лінії в Одеській області. Там він спостерігав за навчаннями ЗСУ. Військовослужбовці відпрацьовували оборону острова. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента, передають Патріоти України.

У навчаннях брали участь всі види і роди військ ЗСУ. Разом авіація, надводні сили і морські піхотинці відпрацьовували маневри з оборони і охорони острова. Вони протистояли умовному противнику, знищуючи його судна.
Зеленский наблюдал за учениями на острове Змеиный. Фото: Офис президентаЗеленський, який спостерігав за ЗСУшниками заявив, що навчань такого рівня на цьому острові раніше не проводилося. І це, за його словами, свідчить про розуміння того, "в який час ми живемо".
Крім того, Зеленський представив нових командувачів Повітряних сил і десантно-штурмових військ ЗСУ - Миколу Олещука і Максима Миргородського. Другий раніше командував 95-ю окремою десантно-штурмовою бригадою.
Також, за словами глави держави, він погодив, а міністр оборони призначив нових командувачів оперативного командування "Південь", "Схід" і "Захід". Ними стали Андрій Ковальчук, Олег Мікац та Сергій Литвинов відповідно. Посаду заступника начальника Генштабу обійняв полковник Володимир Коваль.
Ковальчук, за словами Зеленського, командував 80-ю аеромобільною бригадою на Донбасі і обороняв аеропорт в Луганську. Мікац, за даними президента, в 2014 році керував обороною Донецького аеропорту.

Зеленский наблюдал за учениями на острове Змеиный. Фото: Офис президента

"Путін буде вимушений відкривати другий фронт у Калінінграді, в Курській області, у Придністров’ї": У РДК анонсували нові рейди

субота, 20 квітень 2024, 7:56

Бійці Російського добровольчого корпусу (РДК) з позивними "Лакі", "Могила" та "Кардинал" пояснили, для чого здійснюють рейди на Білгородщину та анонсували "сюрприз" для країни-агресорки. Про це йдеться у відео на YouTube-каналі "Український Свідок", пе...

Росія змінила тактику: Експерт назвав ключові умови, за яких Україна зірве плани наступу ворога

субота, 20 квітень 2024, 7:50

Українці нададуть російським загарбникам "запрошення до пекла", якщо найближчим часом наша країна отримає від партнерів необхідну підтримку. Це американський пакет військової допомоги, чеська ініціатива із закупівлі та постачання боєприпасів, робота пр...