"Там, де не очікують": Залужному треба переграти ЗС РФ на фронті, - експерт

Військовий експерт Михайло Жирохов вважає, що Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному потрібно переграти ворога та активізувати Сили оборони там, де не очікують росіяни. Про це він повідомив в інтерв'ю "Обозревателю", передають Патріоти України.

"Є таке поняття, як військове мистецтво. Генеральному штабу, Залужному потрібно переграти противника і зробити активізацію там, де ворог не очікує, де у них немає потужної оборони або де є слабина", — сказав Михайло Жирохов.

Він зазначив, що це не означатиме, що не буде просування біля Вербового чи Роботиного Запорізької області, проте активізація повинна бути в іншому місці, якщо зважати на військові настанови. З його слів, поки незрозуміло де це буде — під Донецьком, Авдіївкою чи Бахмутом — адже підрозділи постійно переміщаються та з‘являються на різних ділянках фронту.

На запитання про оцінку можливостей так званих елітних підрозділів російських десантників на прорив української оборони експерт повідомив, що це можуть зробити не обов'язково десантні підрозділи, адже це є задачею танків, артилерії, потужного вогневого валу. Зокрема, військовому експерту важко сказати, яким чином в українського війська налагоджена оборона біля Куп'янська, оскільки це може знати лише Генштаб.

Через сезон дощів військові стають залежними від часу. Експерт вважає, що російський наступ може не мати жодного успіху через погоду, проте також росіяни можуть розпочати штурм раніше, аби прорвати оборону ЗСУ до початку сезону дощів. У результаті українські бійці не зможуть проводити активні контрнаступальні дії, адже дороги розмокнуть, і буде неможливо повноцінно підтримувати підрозділи.

Жирохов пояснив, що наразі в російських військових склалася складна ситуація під Бахмутом Донецької області, тому їм ризиковано перекидати додаткові сили з цього напрямку. "Чи підуть на це російські генерали, ми побачимо найближчими днями", — додав він.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...