Там, де "вагнерівцям" вже надавали "по соплям": ЄС відправляє війська у Мозамбік

Боротьба з ісламістами в цій країні на півдні Африці об'єднала здається непоєднані сили, від західних демократій до сусідніх автократій і навіть "туристів Путіна"

Європейський Союз відправляє війська у Мозамбік, сьогодні Рада ЄС затвердила відповідну місію, повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву Ради ЄС.

Мета місії підвищення стабільності в країні і надання допомоги Мапуту в боротьбі з тероризмом, де вже досить давно і не дуже успішно на боці урядових сил воюють найманці Вагнера.

Місія складатиметься з військових інструкторів.

З ініціативою відправки тренувальної місії ЄС у Мозамбік виступила Португалія, колонією якої Мозамбік залишався до 1975 року.

У провінції Кабу-Делгаду на півночі Мозамбіку вже четвертий рік поспіль розширюється діяльність ісламістських терористичних угруповань.

ЄС відправляє війська у Мозамбік. Руанда вводить війська у Мозамбік. Фото: Міністерство оборони Руанди

Йдеться про регіональні структури «Ансар ас-Сунна» (раніше іменували себе «Аш-Шабаб»), що діють в коаліції з підрозділом «Ісламської держави» ISCAP ( «Центральноафриканська провінція ІД»).

У минулу пятницю уряд Руанди заявив, що відправить тисячу військовослужбовців в Мозамбік, щоб допомогти країні боротися з бойовиками, які сіють хаос на півночі африканської країни.

Пов’язані з Ісламською державою джихадисти тероризують провінцію Кабо-Дельгадо з кінця 2017 року, розпалюючи побоювання, що насильство може перекинутися на сусідні країни.

Об’єднані сили будуть тісно співпрацювати із Збройними силами Мозамбіку та силами Південноафриканського співтовариства у визначених секторах відповідальності.

Лідери «Ансар ас-Сунна» та ISCAP ставлять загальну мету створення на території Мозамбіку ісламістської держави.

З 2017 року на півночі Мозамбіку від рук терористів, за даними ООН, загинули 2,5 тис. осіб, близько 600 тис. стали біженцями.

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...