Там ховалися мирні люди: У Маріуполі росіяни з танка розстріляли будівлю благодійного фонду "Карітас", є жертви

У Маріуполі російські окупанти розстріляли будівлю благодійного католицького фонду "Карітас". Внаслідок обстрілу загинули 7 людей. Про це інформують пресслужба "Карітас Маріуполь" та Vatican News, передають Патріоти України.

Інцидент стався ще 15 березня, але про нього стало відомо лише зараз. Прямим влучанням з танка росіяни розстріляли будівлю офісу "Карітас" у Маріуполі. В цей час там були люди, які ховались від обстрілів та шукали безпечного прихистку. Загинуло семеро людей, зокрема дві працівниці фонду з бухгалтерії та п'ятеро членів їхніх родин.

Точної інформації про кількість людей, які перебували на той час в офісі, немає. "Ця драматична новина привела всю сім'ю "Карітас" у жах і шок. Ми приєднуємося до скорботи наших колег з "Карітасу Україна", які переживають сьогодні трагедію", - заявив генсек "Карітас Інтернешл" Алоїзіус Джон, засудивши "невибіркове вбивство цивільних".

Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник дав пояснення

четвер, 2 травень 2024, 7:15

Знищення Силами оборони України російських НПЗ може вплинути на бойові дії. Задля цього треба, аби відбулося щось схоже до подій Другої світової війни, коли американці знищили 12 заводів німців. Таку думку у ефірі "1+1" в межах телемарафону висловив ві...

"Проблема в тому...": Експерт розповів, що потрібно ЗСУ для перехоплення Х-101 і "Калібрів"

четвер, 2 травень 2024, 6:22

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, що, окрім F-16, допоможе Україні знищувати крилаті ракети Х-101 і "Калібр", передають Патріоти України. "Застосування авіації, для перехоплення Х-101 і КРМБ "Калібр" не є чимось унікальним і це...