Там не дотримуються правил самоізоляції: Коронавірус виявили в монастирі, куди на Великдень їздив Лукашенко з сином

Медики центральної лікарні Смолічевського району розкритикували "заходи" щодо стримування поширення інфекції, які були прийняті в монастирі.

У Білорусі закрили для відвідування чоловічий монастир в селі Малі Ляди Смолевічського району, де був президент країни Олександр Лукашенко з сином Миколою, джерела в регіоні стверджують, що там стався спалах заражень коронавірусом. Про це повідомляє з посиланням на працівника системи охорони здоров'я району видання TUT.BY, передають Патріоти України.

Так, медики з центральної лікарні в районі кажуть, що там були випадки зараження COVID-19, представник Борисовської єпархії підтвердив, що там "є люди з позитивним тестом на коронавірус", а сам монастир був закритий на карантин.

Працівник системи охорони здоров'я уточнив, що заражені дві людини в монастирі, а ще 55 були відправлені на самоізоляцію. "Заражених відправили в місцеву амбулаторію, а контакти в монастирі", - заявив він.

У той же час медики центральної лікарні Смолічевського району розкритикували "заходи" щодо стримування поширення інфекції, які були прийняті в монастирі. "Вони абсолютно не дотримуються правил самоізоляції, харчуються в загальних їдальнях, контактують один з одним. За моїми даними, серед жителів цього монастиря багато хворих - 16 осіб на даний момент. Деякі госпіталізовані у нас, деякі в Мінську, деякі в монастирі залишилися", - заявив лікар.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко на Великдень запалив свічку в Свято-Благовіщенському Ляденському храмі на території монастиря. До церкви він приїжджав з молодшим сином Миколою.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....