Там облаштовується військова база: Аеродром "Зябрівка" у Білорусі вже під повним контролем росіян, - Генштаб ЗСУ

Попри те, що Білорусь офіційно не вступила у війну проти України, режим Лукашенка фактично віддав територію країни для користування окупантам. Зокрема, аеродром "Зябрівка" нині повністю контролюють росіяни. Про це розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Збройних Сил України Олексій Громов на брифінгу у "Медіа Центрі Україна" 7 липня, передають Патріоти України.

Один з аеродромів білорусі повністю контролюють росіяни

Білорусь продовжує потурати росії у її повномасштабній війні проти України. За інформацією Громова, під Мінськом нині готуються приймати комплекси С-400 з росії. Разом з тим, протягом наступного місяця, білорусь також планує відправити на навчання своїх військовослужбовців безпосередньо у країну-агресорку.

"Аеродром "Зябрівка" у білорусі вже повністю контролюється росіянами. Наразі там облаштовується військова база", – додав Громов.

До слова, за повідомленням заступника очільника ГОУ Генштабу ЗСУ, на білоруському аеродромі "Зябрівка" вже перебувають російські ракетний дивізіон ракетного комплексу "Іскандер-М" та дивізіон С-400.

Джерело: 24 канал

На Донеччині російський БПЛА скинув гранату на легковик із людьми (фото)

неділя, 5 травень 2024, 13:40

У неділю, 5 травня, безпілотник із гранатою атакував авто із цивільними у Покровському районі Донецької області. Внаслідок вибуху поранення дістали троє людей: 68-річний чоловік та двоє жінок 49 та 67 років. Про це повідомляє Донецька обласна прокурату...

В ISW пояснили, що стоїть за оголошенням РФ у розшук політичних і військових лідерів України

неділя, 5 травень 2024, 12:30

Оголошення Росією у розшук президента України Володимира Зеленського та ще кількох політичних і військових лідерів є частиною її інформаційної операції з дипломатичної ізоляції країни. Кремль і не думає полишати спроб представити свою неспровоковану аг...