Там "русским духом пахнет": Після слів Лаврова про "нелюдські" туалети у Швеції в мережі згадали про російські вбиральні (фото, відео)

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров укотре став об'єктом для жартів у мережі. Приводом стало його обурення туалетами у Швеції главі МЗС пригадали, що в РФ 30 млн людей досі користуються вигрібними ямами, передають Патріоти України.

Зокрема, під час пресконференції 7 грудня Лавров поскаржився, що у Швеції йому довелося відвідати "гендерно-нейтральний" туалет. За його словами, це просто "не по-людськи" (щоб подивитися відео, доскрольте новину до кінця).

Лавров розповів, що це сталося минулого року, коли він відвідував засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ.

"Коли – вибачте за подробиці – я запитав, де туалетна кімната, в перерві, мені показали кімнату з літерами WC. Я запитав, це для дам чи для джентльменів. Мені відповіли: "У нас усе спільне". Я не повірив, але це насправді було так. Ви не уявляєте, наскільки це не по-людськи, просто не по-людськи", – образився голова МЗС РФ. При цьому в мережі зазначили, що в Росії також дуже багато "спільних" туалетів, оскільки це зручно.

Окрім того, міністру нагадали, що в РФ близько 30 млн осіб не мають доступу до центральної каналізації та використовують вигрібні ями.
Так, за даними "Нової газети" на березень 2020 року, Росія посідає перше місце за часткою населення без доступу до туалетів серед розвинених країн.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...