Там точилися важкі бої: У селі на Харківщині виявили десятки тіл окупантів (фото)

20 листопада у селі Довгеньке (Ізюмський район Харківської області) знайшли тіла російських окупантів. Тіла знаходилися на позиціях загарбників, повідомляють Патріоти України.

"Їх тут виявили вже двадцятеро. На місці боїв працюють волонтери асоціації дослідників військово-історичної спадщини "Плацдарм", — розповіли волонтери. Як розповів керівник пошукового загону "Чорний тюльпан" Олексій Юков, російські окупанти не дають можливості забирати тіла загиблих українських захисників із тимчасово окупованих територій. Знайдені у Довгенькому тіла росіян спочатку направлять на експертизу, потім обміняють на тіла українських військових.

На фото видно, що російські окупанти перебували на позиціях у лісі — тіла розкидані серед дерев. Пошуковці знайшли паспорт громадянина Росії, сторінки якого майже не вціліли, військовий квиток, міни та російські рублі.

"Така ціна життя. Гроші, які знайшли в одного із вбитих російських окупантів. Гроші, за які він пішов до нас зі смертю. Гроші, за які він і прийняв смерть на нашій землі", — зазначив кореспондент проєкту "Донбас. Реалії" Сергій Горбатенко.

Біля позиції російських загарбників на дорозі стоїть вражений танк. Довгеньке - село неподалік Ізюму, у ньому були найзапекліші бої протягом багатьох місяців, Довгеньке окупували 11 червня. Саме в цьому селі загинув український журналіст Олександр Махов.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...