"Там успіх на боці ЗСУ": Гайдай розповів, що відбувається на одній із найгарячіших ділянок фронту

У У Луганській ОВА підтвердили, що українські сили мають успіх на ділянці фронту Сватово - Кремінна. Про те, яка ситуація на цьому напрямку станом на 6 січня - розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі телеканалу "Freeдом", передають Патріоти України.

"Дійсно, там успіх на боці ЗСУ, але звільнення кожного метра Луганщини дається дуже важко. Все-таки у них було достатньо часу, щоб підготувати оборонні рубежі, починаючи від окупів, нір у лісопосадках. Плюс, все заміноване. Причому ні в кого немає мінних мап, бо мінували і вручну, і дистанційно за дапомогою спеціальної техніки. Також відбувалося замінування під час активних бойових дій. Важко просуватися вперед, коли попереду суцільна замінована територія. Туда зігнані різнопланові підрозділи. Це і свіжомобілізовані росіяни, і нещодавно окуповані чолвоіки із "ДНР/ЛНР", і "кадирівці", і спеціальні підрозділи "СОБР", "Барси", і зеки", - розповів він.

Також посадовець прокоментував раніше озвучену інформація, що значна частина військових 2-го армійського корпусу планує здаватися в полон. "У них деморалізація повна. Біля них розташовані зеки, які постійно з них знущаються, а ззаду - "кадирівці", які також знащуються із них. Вони із радістю здавалися б у полон, але треба не забувати, що "кадирівці" там тримають не для воєнний дій. А для того, щоб вони розстрілювали тих, хто хоче піти із позиції", - зауважив очільник.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...