Тандем Орбана вривається в промосковську гру: Фіцо назвав вступ України до НАТО "початком Третьої світової" та пообіцяв накласти вето

Одночасно Фіцо оголосив, що для Словаччини не є проблемою, якщо Україна стане членом ЄС.

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо ветуватиме вступ України до НАТО, бо вважає такий крок "початком Третьої світової". .

"Ми перед виборами говорили, що для нас буде проблемою, якщо йдеться про членство України в НАТО. Я вірю, що цього ніколи не станеться. Поки я матиму можливість впливати на словацьку політичну сцену, буду використовувати право накласти вето на таке рішення... Я говорю, що ми не будемо згодні з членством України в НАТО, тому що це буде початок Третьої світової війни... Я вірю, що цього ніколи не станеться", - заявив промосковський політик у етері InfoVojna.

Варто розуміти, що така "сміливість" Братислави можлива лише за спинами більш сильних скептиків атлантичної інтеграції України. Адже ні Вашингтон, ні Париж, ні Берлін не є наразі активними лобістами цього питання.

В той самий час, за словами Фіцо, для Словаччини не є проблемою, якщо Україна стане членом ЄС. Поступливість у другому питанні, котре так дратує Москву, аналітики пов'язують великою залежністю економіки Словаччини від німецьких інвестицій. Фіцо не сміє вставляти "палки в колеса" Берліну, щоб не бути битим, як собрат Орбан.

"Ще перед парламентськими виборами я говорив: якщо ЄС хоче прийняти Україну, для нас це не проблема, але вона має виконати всі умови", - йдеться в заяві Роберта Фіцо.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...