"Танками Leopard справа не обмежиться: Чому у Росії є серйозні підстави для істерики", - Жданов

"Німецький уряд нарешті ухвалив офіційне рішення про передачу танків Leopard-2 Україні, що переводить відносини між нашою країною і західними партнерами на інший рівень. Цей крок свідчить про те, що ще один бар'єр, який перешкоджав передачі Україні озброєнь, знято. Тепер поставки танків та іншого озброєння підуть простіше - як кажуть, де один, там і два", - пише у своєму блозі Олег Жданов, передають Патріоти України, і продовжує:

Тим більше, старт досить серйозний: мета союзників – швидко зібрати два танкових батальйони з танками Leopard-2 для України. А їхній батальйон більший за наш: із двох їхніх батальйонів ми зробимо собі танкову бригаду.

А Leopard-2 – це зовсім інше покоління озброєнь, у цьому й перевага цього танка, і радянські-російські танки, якими сьогодні воює Росія, дуже поступаються Leopard-2 в його вогневих можливостях, живучості на полі бою і маневреності.

Тепер для України відкриваються хороші можливості. Перш за все, тепер нам не доведеться бігати по всьому континенту в пошуках танків радянського зразка – нам будуть давати ті танки, які є сьогодні в країнах-членах НАТО.

Плюс відкриється вікно можливостей для додаткових поставок. Великобританія і так дає свої Challenger, і в цьому рішенні вона ні від кого не залежить, оскільки це її танки. Британський прем'єр Ріші Сунак вже оголосив рішення про передачу Україні цих танків. Тепер уже й Франція почала замислюватися про те, чому б французькі танки Leclerc не повоювали в Україні у складі ЗСУ.

Наступний пакет допомоги Україні без суперечок, обговорень і різних колотнеч запросто може включати чергову партію танків типу Leopard-2, Leclerc, Challenger і Abrams.

До речі, США теж зробили заяву про свою готовність дати Україні танки Abrams. І ці танки зараз дуже близько до України – в Польщі. Поляки отримали першу партію Abrams і сьогодні цілком можуть вести розмову про подальшу їх передачу.

Одним словом, тепер в України досить непогані перспективи відбити новий наступ Росії. Для нас на сьогоднішній день це набагато важливіше і набагато ближче, ніж перспектива контрнаступу. Про контрнаступ говоритимемо після того, як успішно проведемо оборонну операцію з відбиття можливого наступу російських військ.

Із західними танками нам буде набагато простіше. Адже Leopard-2 підвищують наші можливості в рази. В принципі, танк – це більшою мірою наступальне озброєння, але, тим не менш, в обороні він теж дозволить надати дуже потужну підтримку нашій піхоті. Адже Leopard-2 дуже потужний за своєю точністю і іншими можливостями. Не дарма Leopard-2 вже років 20 не йде з п'єдесталу кращих танків світу.

Безумовно, початок поставок західних танків Україні не змусить Росію відмовитися від своїх планів. Вона просто не може цього зробити, адже політична ситуація в РФ така, що Путін вже не може нічого змінити, навіть свої найближчі плани. Тому на поведінці Російської Федерації отримання Україною Leopard-2 не позначиться ніяк.

А от на реакції росіян це дуже відіб'ється. Це буде колосальна істерика, тому що в іміджевому плані вони отримують ще одну поразку на полі бою.

Росія, звичайно, може, кричати, що вона воює з НАТО, але для нас це не є новим: вона кричала те саме, і коли ми отримували Javelin або NLAW, і коли ми отримували артилерію західного зразка. Росія істерить, що воює з НАТО, але в НАТО ще про це не знають. Тут як в одеському анекдоті: НАТО ще на війну не приходило, а у росіян вже 200 тисяч втрат.

У будь-якому випадку це буде суто емоційна істерика Росії, тому що на сьогоднішній день вона не має фізичної можливості впливати на ситуацію на лінії фронту – їй нічим. Ну підуть російські війська в чергову атаку без бронетехніки – буде те саме, що було на запорізькому напрямку".

Джерело: Главред

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...