Танки знищують будівлі, а позиції ЗСУ закидають піхотою, як м’ясом: "Азов" розповів про тактику російських окупантів

Маруполь / Ілюстративне фото

Ворог закріпився в Маріуполі, і декілька кварталів знаходяться під його контролем. Окупанти танками повністю знищують будинки та кидають на українські позиції піхоту, як гарматне м'ясо, передають Патріоти України.

Він розповів, що загалом у Маріуполі воює регулярна армія РФ разом з військами самопроголошених республік Донбасу. Також тампомітили підрозділи "Собри", яких задіюють у штурмі будівель.

Тактика ворога формується з того, що виїжджають танки та знищують будівлі, незалежно від того, чи знаходяться там українські війська. Повністю знищують будівлі з першого до останнього поверху. Потім закидають, як м’ясом, своєю піхотою українські позиції, – пояснив Кроткевич.

Він додав, що противник зазнав великих втрат в техніці та піхотній силі, проте ресурси в них великі. За його словами, щодня ворог втрачає російських військових у кількості від взводу до роти, а також стабільно – близько 4 танків в районах Маріуполя.

Водночас авіація та артилерія окупантів майже завжди працює по житлових кварталах. "Наразі 70 – 80% Маріуполя просто знищено. Українське населення досі сидить по підвалах, не знаючи, що їм робити", – каже Кроткевич. Коментар начальника штабу полку "Азов" щодо ситуації в Маріуполі:

До слова, росіяни стирають з лиця землі Маріуполь, вбиваючи мирних жителів. Річ у тім, що це місто – стратегічно важливе для окупантів, бо воно є основним

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...