​Таран систематично валить переозброєння: "На рахунках Міноборони можуть залишитися 15 невикористаних мільярдів, - нардеп Костенко

У воюючої держави, котра кожну гривню має заощаджувати для оборони, неосвоєння таких сум як можна розцінювати? Некомпетентності, корупції, чи зради?

Полковник СБУ, учасник російсько-української війни, нардеп Роман Костенко звернув увагу на тривожну закономірність, котра спостерігається в Міноборони за президенства Зеленського, зазначають Патріоти України. Про це секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки пише у Фейсбуці.

"Через неефективне управління в Міноборони на рахунку може залишитись близько 15 млрд гривень на кінець року.

Наразі маємо невтішну ситуацію з використанням бюджетних коштів Міністерством оборони України.

Сьогодні Голова Рахункової палати Валерій Пацкан на засіданні комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки проінформував народних депутатів про використання коштів Міноборони.

Ситуація наступна.

За останні три роки спостерігається тенденція до збільшення суми невикористаних коштів за загальним та спеціальним фондами бюджету. Так за даними Рахункової палати не було використано:

в 2018 році - 526 млн грн;

в 2019 - 1, 347 млрд грн;

в 2020 - 1,649 млрд грн;

за 8 місяців в 2021 році - 7,8 млрд грн, а за прогнозами Рахункової палати в грудні ця сума може становити 14,8 млрд грн.

Цікаво тепер як і на що МОУ спробують витратити таку суму коштів до кінця року, щоб вони не повернулися до бюджету?

Я погоджуюся з Dmytro Kuleba, що Україна повинна стати сильною військовою державою, на кшталт Ізраїлю.

Однак, спочатку потрібно хоча б навчитися розпоряджатися в рази меншим в порівнянні з Ізраїлем бюджетом, що виділяється на МІноборони".

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...