Те, чого ніколи не буде у недонаддержави Путіна: Zumwalt завершує набуття бойових спроможностей

Активація бойових систем на есмінці USS Michael Monsoor (DDG 1001) має бути завершена до кінця другого кварталу 2020 року. USS Lyndon B. Johnson (DDG 1002) мають передати флоту до кінця 2020 року.

Есмінець ВМФ США USS Zumwalt (DDG 1000) скоро має завершити процес встановлення і активації бойових систем, передають Патріоти України з посиланням на Defense News.

Підрядник – компанія BAE Systems – попередньо вкладається в визначені терміни завершення робіт відповідно до контракту листопада 2016 року на 192 млн. доларів. USS Zumwalt (DDG 1000) було введено до складу флоту США восени 2016 без активованих бойових систем. Після цього есмінець відправився до Сан-Дієго, де і відбувається процес їх встановлення і активації.

Попередньо ВМФ США планував закупити 28 кораблів цього класу. Далі кількість була зменшена до 7, а тоді до 3 – USS Zumwalt (DDG 1000), USS Michael Monsoor (DDG 1001) та USS Lyndon B. Johnson (DDG 1002).

Окрім того цільове призначення кораблів цього класу було вирішено змінити. Спочатку планувалося, що стелс-есмінці будуть підтримувати морський десант вогнем носових артустановок (2 одиниці). Але вартість боєприпасу LRLAP для підтримки вогнем десантних операцій виявилася занадто дорогою – від 800 тисяч доларів до 1 млн. доларів. Тому було вирішено відмовитися від цього боєприпасу і змінити цільове призначення кораблів класу Zumwalt.

Тепер планується, що есмінці класу Zumwalt будуть боротися із надводними кораблями противника, використовуючи свою меншу помітність. Для цього кораблі будуть озброєні ракетами Maritime Strike Tomahawk та SM-6.

Активація бойових систем на есмінці USS Michael Monsoor (DDG 1001) має бути завершена до кінця другого кварталу 2020 року. USS Lyndon B. Johnson (DDG 1002) мають передати флоту до кінця 2020 року.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...