"Те саме зараз відбувається в районі Слов'янська, Краматорська": Військовий експерт пояснив втечу росіян з острова Зміїний (відео)

Відомий військовий експерт Олег Жданов пояснив, що допомогло ЗСУ звільнити острів Зміїний від російських окупантів і чого позбулися загарбники, втративши одну з ключових позицій. Свою думку з цього приводу він висловив під час бесіди з російським політиком та юристом Марком Фейгіним, передають Патріоти України.

Жданов упевнений, що головну роль у звільненні острова зіграли пускові установки з протикорабельними ракетами Harpoon, які Україна отримала від західних партнерів. "Острів Зміїний можна взяти за лакмус, як індикатор. Поява ракетного комплексу "Гарпун" позбавила острів Зміїний забезпечення і підтримки з боку Чорноморського флоту", – зазначив він.

За словами експерта, втрата ж острова позбавила РФ контролю над акваторією у південно-західній частині Чорного моря: "Адже там же в основному розташовувалися засоби радіолокаційної розвідки та засоби ППО, які повинні були спостерігати за переміщенням наших військ, за переміщенням кораблів у Чорному морі та забезпечувати повітряне прикриття з повітря для чорноморської ескадри Російської Федерації".

"І те ж саме зараз відбувається в районі Слов'янська, Краматорська. Поява нового високотехнологічного озброєння дає шанс на вогневу перевагу. Те ж саме може статися і з військами на Луганському напрямку", – упевнений Олег Жданов.

А щодо так званих "вишок Бойка" у Чорному морі, по яких вдарили ЗСУ, то, за словами експерта, обстріляні платформи прикривали собою ворожі кораблі: "Корвети з "Калібрами" ховалися за вежами. Сьогодні вони звідти пішли. Нині у районі газодобувних платформ немає жодного корабля Чорноморського флоту".

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...