Те, що Байден і Путін не обговорили "Північний потік-2", - це погано для України і Європи, - експерт Atlantic Council

Експерт Atlantic Council Андерс Аслунд заявив, що на зустрічі президента США Джо Байдена і його російського колеги Володимира Путіна не обговорювався газопровід “Північний потік – 2”, що можна вважати поганим сигналом для України та Європи. Таку думку Аслунд висловив у коментарі українським ЗМІ, передають Патріоти України.

За його словами, Байден дуже добре вів переговорний процес з Путіним. Як відомо, президент РФ зазвичай “бешкетує” і сильно спізнюється на зустрічі, проте в Женеві була домовленість, що Путін приїде першим і що не буде ніяких дружніх вечерь. Однак поганим знаком є те, що лідери на зустрічі не стали обговорювати «Північний потік-2».

“Я нічого не побачив стосовно “Північного потоку – 2″. Це погано, на мій погляд. Погано для України і всієї Європи. Цей газопровід підтримує корупцію в Євросоюзі. Єдина людина, яка отримує користь від ” Північного потоку-2», – Путін”, – зазначив Аслунд.

Він розповів, що Держдеп США був проти будівництва трубопроводу, водночас Рада Безпеки не хотіла санкцій проти нього. На думку Аслунда, це є доказом того, що всередині адміністрації Байдена є різниця поглядів.

“Вважається, що відносини з Німеччиною, яка зацікавлена в будівництві трубопроводу, важливіші за тиск на РФ. Але це неправильна позиція”, – наголосив експерт.

При цьому Аслунд вважає, що Байден «нічого не віддав Путіну», а на своїй прес-конференції сказав багато важливого. Втім, додав експерт, Путін використовуватиме зустріч як аргумент для своєї внутрішньої політики. По-перше, для нього важливо, що переговори відбулися. По-друге, він буде використовувати слова Байдена про те, що Росія – велика держава.

“Путін сказав, що в розмові обговорювали Україну в НАТО. У цьому немає нічого нового, він багато разів говорив, що вступ України до НАТО неприйнятний для нього. Але добре, що Байден цього торкнувся. Він ясно дав зрозуміти, що підтримує територіальну цілісність і суверенітет України”, – підсумував Аслунд.
Джерело: Гордон

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...