"Те, що є зараз, будемо згадувати як манну небесну": Експерт дав невтішний прогноз щодо допомоги Україні у разі перемоги Трампа

Військовий аналітик, ветеран АТО Євген Дикий оцінив шанси на продовження допомоги від США у випадку, якщо Дональд Трамп здобуде перемогу на виборах президента. В ефірі "Вечір.LIVE" він заявив, що допомога від США при Трампі зупиниться з вірогідністю у 90%, передають Патріоти України.

"От цю обмежену допомогу ще можемо згадувати як манну небесну, коли прийде Трамп. Бо може не бути взагалі ніякої. І навіть дуже ймовірно, що не буде ніякої. І мене, чесно кажучи, дуже дивує, чому ми до цього не готуємось", - зазначив він.

Він нагадав, що Трамп, навіть не будучи президентом, зміг на сім місяців заблокувати допомогу Україні, яка в результаті була розблокована аж у квітні.

Він зазначив, що допомога надходить регулярно, її "для багато чого достатньо", але це не змінює потенційної загрози її припинення, адже цієї допомоги вистачить десь до весни наступного року.

За словами експерта, Україна має витратити цей час, щоб максимально інвестувати у власний ОПК, "щоб коли наступної весни з дуже високою ймовірністю ця допомога припиниться, для нас це не було такою катастрофою, як стала блокада минулого року".

Експеримент виправдав себе: Український дрон-дракон вперше підсмажив російський танк

субота, 5 жовтень 2024, 6:58

Українські війська вперше застосували термітний безпілотник "Дракон" для знищення російського танка, йдеться у звіті 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького. Батальйон безпілотників бригади, відомий як "Злі сапсани", засто...

Німеччина вводить жорсткі правила для біженців з України: Що варто знати

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:40

З 1 січня 2025 року біженцям у ФРН знижуватимуть розмір допомоги (Bürgergeld) на 30% протягом трьох місяців, якщо вони відхилять розумну пропозицію щодо працевлаштування. Про це повідомляє ntv із посиланням на джерела в уряді країни, пише Deutsche Well...