"Те, що відбувається на сході України, - це напад на всіх нас... Москва не зацікавлена ні в пошуках мирного рішення, ні в дотриманні міжнародних зобов'язань", - голова МЗС Литви

Санкції можуть бути одним із способів стримування РФ, - МЗС Литви

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що санкції проти Російської Федерації можуть бути одним зі способів її стримування. Він зазначив, що Росія нарощує війська на кордоні з Україною, порушує режим припинення вогню, проводить кампанію дезінформації та інші провокації.

Про це Ландсбергіс заявив під час відеоконференції Ради Євросоюзу з закордонних справ, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу МЗС Литви.

За словами глави литовського МЗС, дії Росії показують, що Москва "не зацікавлена ні в пошуках мирного рішення конфлікту, ні в дотриманні міжнародних зобов'язань".

"Ми не повинні себе обманювати. Те, що відбувається на сході України, - це не просто напад на цю країну. Це напад на всіх нас, наші цінності і демократичний світ. Росія намагається підірвати довіру до наших зобов'язань перед партнерами. Зараз дуже важливо стежити за подальшими кроками Росії. Наша відповідь не менш важливий. Санкції можуть бути одним з можливих способів стримування", - сказав він.

Дипломат підкреслив, що країни - члени ЄС "повинні разом ясно дати зрозуміти Росії, що її агресія проти суверенної держави буде мати серйозні наслідки".

Також Ландсбергіс закликав колег "скористатися можливістю, проявити солідарність з Україною і побачити ситуацію своїми очима".

"Оточення Путіна має розуміти, що його фізичне усунення - єдиний шанс на порятунок для них. Інакше він розпочне війну із Заходом", - Ейдман

вівторок, 19 березень 2024, 6:15

"Програма нового строку Путіна - глобальна катастрофа", - пише у своєму блозі Ігор. "Із новин: "Згідно з аналізом спецслужб Німеччини, Росія готується до масштабного конфлікту із Заходом, на що вказує реорганізація російської армії, пересування військ ...

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...