"Те, що відбувається на сході України, - це напад на всіх нас... Москва не зацікавлена ні в пошуках мирного рішення, ні в дотриманні міжнародних зобов'язань", - голова МЗС Литви

Санкції можуть бути одним із способів стримування РФ, - МЗС Литви

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що санкції проти Російської Федерації можуть бути одним зі способів її стримування. Він зазначив, що Росія нарощує війська на кордоні з Україною, порушує режим припинення вогню, проводить кампанію дезінформації та інші провокації.

Про це Ландсбергіс заявив під час відеоконференції Ради Євросоюзу з закордонних справ, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу МЗС Литви.

За словами глави литовського МЗС, дії Росії показують, що Москва "не зацікавлена ні в пошуках мирного рішення конфлікту, ні в дотриманні міжнародних зобов'язань".

"Ми не повинні себе обманювати. Те, що відбувається на сході України, - це не просто напад на цю країну. Це напад на всіх нас, наші цінності і демократичний світ. Росія намагається підірвати довіру до наших зобов'язань перед партнерами. Зараз дуже важливо стежити за подальшими кроками Росії. Наша відповідь не менш важливий. Санкції можуть бути одним з можливих способів стримування", - сказав він.

Дипломат підкреслив, що країни - члени ЄС "повинні разом ясно дати зрозуміти Росії, що її агресія проти суверенної держави буде мати серйозні наслідки".

Також Ландсбергіс закликав колег "скористатися можливістю, проявити солідарність з Україною і побачити ситуацію своїми очима".

Зброя і гроші не допоможуть? У Німеччині заявили, що Україні треба мобілізувати 250 тисяч солдатів

вівторок, 23 квітень 2024, 9:59

Російські війська дійшли до населеного пункту Очеретине Покровського району Донецької області. Окрім допомоги та зброї, Україні необхідна екстрена мобілізація. Про це заявив військовий аналітик BILD Юліан Рьопке, передають Патріоти України. За його сл...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали: