"Театром бойових дій" може стати окупований Крим: НАТО готується до великої війни з Росією (фото)

На початку травня Європейське командування спецоперацій США (SOCEUR) провело великі навчання в Східній Європі Trojan Footprint і Black Swan 21 за участю спецпідрозділів країн НАТО і союзників. Така активність відбувається на тлі зростання агресії з боку Росії. Про це написало впливове видання Business Insider, передають Патріоти України.

Два навчання були проведені одночасно з метою відпрацювання сценарію повномасштабного конфлікту з Росією від країн Балтії та Скандинавії до півдня України в Чорноморському регіоні. До них, крім "морських котиків" США, приєдналися спецназівці з України, Грузії, Австрії, Британії, Угорщини та інших країн Європи.

Маневри відбулися в Румунії та в інших країнах Східної Європи, які Росія вважає "зоною своїх інтересів". Упор був зроблений на підтримку з повітря і ближньому бою, а також на злагодження різних видів військ в разі масштабного конфлікту. "В потенційному конфлікті з Росією спецназ Військово-морських сил буде надзвичайно важливий з ряду причин. Після анексії Криму військові РФ значно посилили свою присутність в регіоні, перетворивши півострів на неприступну фортецю, яка охороняє південний фланг Росії як з землі, так і з повітря. На додаток до потужних радіолокаційних систем, здатних відстежувати кораблі на сотні миль, РФ розгорнула там кілька батарей зенітної системи "С-400", - йдеться в статті. Журналісти назвали Крим "ідеальним місцем для операції сил спецпризначення" МВФ в разі великої війни з Росією.

"Команди можуть здійснювати набіги, влаштовувати засідки, вести морську і наземну розвідку, встановлювати датчики в морі або встановлювати міни на кораблі супротивника", - пише Business Insider. Там зазначили, що у військах США є бойова команда спецпризначення (SWCC). Вона налічує всього близько 1 тисячі командос, проте є потужною силою. Група здатна проводити операції як в морі, так і річці. "Нашим найбільшим активом є скритність і вогнева міць. Якщо все зробити правильно, противник навіть не дізнається, що ми там були", - заявив журналістам представник SWCC.

Примітно, що в рамках навчань Black Swan 21 команда SWCC відпрацьовувала маневри на річці Дунай, яка проходить по території України і впадає в Чорне море.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...