"Тече ртуть": У РФ зняли з ефіру програму, у якій розповіли "незручні" подробиці про прорив дамби

Програму Андрія Малахова на телеканалі "Россия 1", у якій повідомили про перевищення концентрацій хімічних елементів у районі прориву дамби у Красноярському краї, показали тільки в Сибірі й на Далекому Сході.

Дамбу прорвало 19 жовтня. Фото: ЕРА.

Телеканал "Россия 1" зняв з ефіру програму Андрія Малахова, присвячену прориву дамби у Красноярському краї. Про це 22 жовтня повідомив у Facebook депутат Красноярської міської ради РФ Костянтин Сенченко, передають Патріоти України.

За його словами, передача "встигла вийти тільки на Далекий Схід і в Сибір, і її зняли з ефіру". "Тепер запис неможливо знайти в інтернеті", – зазначив депутат. У коментарях під постом він підкреслив, що "передачу зняли з ефіру й видалили".

Фрагмент програми користувачі опублікували в мережі "ВКонтакте". У ньому йдеться про те, що незалежний аналіз встановив перевищення "в десятки і сотні разів" допустимої концентрації різних елементів у річці Сейба в районі НП. "Найстрашніше, що тут є ртуть, яка тече", – зазначив Малахов.

Присутній у студії експерт пояснив, що ртуть можуть використовувати для видобування золота, зокрема у промислових масштабах. Це нібито "заборонено в усьому світі дуже давно", тому що такий спосіб "вбиває і людей, і природу".

У програмі також не відкинули, що кількість загиблих насправді перевищувала 17 осіб, про яких офіційно оголосила влада. За інформацією NGS24, жителям Уралу і Москви "Россия 1" замість програми про прорив дамби показала запис програми про жительку Тобольська, яка випала з вікна. Видання стверджує, що це відбулося "за вказівкою зверху".

"Русской службе ВВС" пресслужба "России 1" пояснила, що програму Малахова не зняли з ефіру, а запланували її показ тільки в Сибірі й на Далекому Сході. Дамбу технологічної водойми золотовидобувної артілі на річці Сейба у Красноярському краї РФ прорвало рано-вранці 19 жовтня. Як наслідок, у робітничому селищі затопило гуртожитки тимчасового типу. Загинуло, за офіційними даними, 17 людей.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...