Тегеран таки наважився вийти з-за спини своїх "проксі": Іран вдарив по Ізраїлю сотнями "Шахедів", - ЗМІ

Іран розпочинає атаку на Ізраїль, запустивши десятки безпілотників, Про це повідомляє Axios з посиланням на чотирьох американських та ізраїльських джерел.

Ізраїль закриває свій повітряний простір на три години, починаючи з першої години ночі. Раніше Йорданія закрила своє небо для цивільної авіації.

Іран оголосив про те саме у Тегерані.

В Іраку, Йорданії, Кувейті, Сирії та інших країнах регіону спостерігаються перебої у роботі GPS.

Президент США Джо Байден перервав свій вихідний і повертається до Білого дому для консультацій зі своєю командою національної безпеки щодо подій на Близькому Сході, повідомляє прес-пул Білого дому.

ЦАГАЛ заявив, що армія Ізраїлю знайома з цією загрозою і знає, як із нею працювати.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу увечері у суботу, 13 квітня, звернувся до громадян країни з приводу атаки Ірану, заявивши, що Ізраїль готувався до цього роками. У зверненні прем'єр-міністр Ізраїлю заявив, що країна готова до прямої атаки Ірану як в обороні, так і в нападі, та відповість на удар.

"Я встановив чіткий принцип - хто б не завдав нам шкоди, ми завдамо йому шкоди. Ми захищатимемося від будь-якої загрози, і зробимо це спокійно та рішуче", - резюмував Нетаньягу.

Іран підтвердив запуск БПЛА та анонсував швидкий початок ракетної атаки по Ізраїлю, повідомляє іранська агенція Fars.

00:07 Йорданія відкрила свій повітряний простір для винищувачів ВПС Ізраїлю.

00:08 Ізраїль почав перехоплення іранських безпілотників над Сирією та Йорданією, повідомив ізраїльський Channel 12.

00:22 Міністерство оборони Ірану заявило, що будь-яка країна, яка відкриє свою територію або повітряний простір для атак Ізраїлю щодо Ірану, "отримає нашу пряму відповідь".

00:24 По Ізраїлю буде запущено від 400 до 500 безпілотників і ракет з Іраку, Сирії, південного Лівану та Ємену, але основна маса буде запущена з Ірану, повідомляє ABC NEWS.

00:37 У Тель-Авіві починає працювати ППО. У соцмережах з'являються відео прольоту ракет протиповітряної оборони.

Серед поранених - голова адміністрації: Окупанти вдарили касетними боєприпасами по Вовчанську під час евакуації цивільних

четвер, 16 травень 2024, 19:28

У четвер, 16 травня, російські окупанти здійснили черговий обстріл Вовчанської громади Харківської області. У результаті - поранення отримали кілька мешканців, зокрема, керівник міськадміністрації. Про це повідомив голова Харківської обласної державної...

Китай і Росія наполягають на "політичному" вирішенні війни в Україні: Сі Цзіньпін зробив заяву

четвер, 16 травень 2024, 18:56

Лідер КНР Сі Цзіньпін під час пресконференції з правителем РФ Володимиром Путіним заявив, що Китай і РФ виступають за політичне врегулювання війни в Україні, яку розпочала Росія під керівництвом Путіна. Днталі: Путін наразі перебуває із візитом у Китаї...