Технічно це реально, але вирішальна роль у проведенні виборів в ОРДЛО належить Путіну, - Арестович

Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив про розроблений "План спільних кроків".

В українській делегації в Тристоронньої контактній групі (ТКГ) вважають технічно реальним проведення виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) 31 березня 2021 року. Про це заявив радник і спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович, повідомляють Патріоти України із посиланням на "Україна 24".

Головне для їхньої реалізації – бажання президента Росії Володимира Путіна. За словами спікера, в разі відповідної команди з боку очільника РФ, російська сторона виведе війська з ОРДЛО за тиждень чи навіть менше, щоб була можливість організувати вибори.

"Я називаю те, що ми зараз робимо – примус до конкретизації. Минає рік із зустрічі в нормандському форматі. Підпис Путіна стоїть під цим протоколом. Він виконується частково російською стороною і є загроза, що взагалі буде зірваний. Ось виникає питання, чи хоче Путін зберегти обличчя і вивести війська і взагалі врегулювати конфлікт на Донбасі. Тому що певні ознаки того є", – заявив Арестович.

Дзвіночок "Слузі народу": Блінкен у Києві закликав Україну не стати схожою на Росію

середа, 15 травень 2024, 7:15

Держсекретар США дав сигнал про що говоритиме на найближчій зустрічі з Володимиром Зеленський, даючи змогу як слід підготуватись давати відповідь на давно поставлені колективним Заходом питання щодо реформ. 14 травня Держсекретар США Ентоні Блінкен під...

"Я вкотре підтверджу свою головну версію": Черник оцінив, чи здатна РФ розпочати наступ на Сумщину

середа, 15 травень 2024, 6:48

РФ цілком може почати ще один новий наступ зі свого кордону в напрямку Сумщини, як раніше вони це зробили у Харківській області. Так вважає полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник. "Цілком можливо, чому ні. Загалом вздовж...