Технології нової ударної машини Москви вже не таємниця: Американці мають для своїх потреб російський танк Т-90С

США мають в своєму розпорядженні основний бойовий танк Т-90 зі зварною вежею. Про це у себе в Twitter повідомив експерт польського журналу Nowa Technika Wojskowa («Нова військова техніка») Даміан Ратка, зазначають Патріоти України.

Посилаючись на інформацію свого джерела експерт заявив, що американці «давним-давно» дістали російську машину. Співрозмовник Ратки запевнив, що мова йде про модифікацію танка Т-90 зі зварною вежею. Ратка також припустив, що дана машина може бути одним з варіантів Т-90С.

Про те, як американці придбали російський танк нічого невідомо. Не виключено, що експортний варіант танка міг надійти з Індії, яка є найбільшим покупцем російських Т-90 з 1999 року. Спочатку танки були експортовані з литою вежею, потім вежі зі зварною основою отримали машини як для російської армії, так і для Нью-Делі.

Танк Т-90 також знаходиться на озброєнні Алжиру, В’єтнаму, Іраку, Сирії, Туркменістану та Уганди.

Як повідомлялося раніше, експертно-журналістська група Bellingcat оприлюднила розслідування, в рамках якого було встановлено, що влітку 2014 року Росія перекинула танки Т-90А "гібридам" на Донбас.

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...

Вже третя атака за останній час: Безпілотник вдарив по ЗАЕС – МАГАТЕ

четвер, 18 квітень 2024, 23:50

Зранку 18 квітня дрон атакував навчальний центр Запорізької атомної електростанції. Про це повідомляє пресслужба Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), передають Патріоти України. Повідомляється, що обійшлося без пошкоджень та людських жерт...