"Телефонує дружина, а його немає": Розповідь очевидця обстрілу Харкова, який дивом вцілів

Останніми днями у Харкові почастішали безжальні ракетні атаки, від яких масово гинуть і мають поранення мирні люди. Під час потужних обстрілів харків'янам вдавалося дивом вберегтися, проте пощастило не всім. Про це 24 каналу розповіла Анна Черненко - кореспондентка з Харкова. Очевидці масштабних ракетних ударів поділились із нею історіями, свідками яких вони стали, передають Патріоти України.

Були хлопці з пробитими руками й ногами у крові, – очевидець

Російські нелюди вкотре цинічно гатили по Харкову. Від ворожого вогню постраждали Шевченківський та Київський райони міста, а також район Павлового Поля. Саме у житловому масиві Павлового Поля харківській журналістці й трапився очевидець обстрілу, який ховався від вибухів у метро.

Розповіли, що хлопець заходив у метро. Від вибуху лежить. Телефон гуде, телефонує дружина, а його вже немає, – зазначив харків'янин. Анна Черненко своєю чергою додала, що чоловік справді дивом вцілів під час обстрілу на Павловому Полі. "Він перечікував у метрополітені й відчув на собі весь той страх, якого набулися вчора (26 травня – 24 канал) містяни", – підкреслила вона.

Очевидець бачив і чимало людей, які постраждали від російських атак по Харкову. "Серце колотиться. Вибух. Крики. Забігає хлопець, рука пробита. Ще одного занесли з ногою, де кров ллється", – пригадав моторошні деталі він.

Чи варто зараз повертатись у Харків

Харків'янин, який потрапив під обстріл, також розповів, що його дружина якраз таки повернулась із Кам'янського додому – у Харків, бо "нібито притихло". Кореспондентка з Харкова відповіла, чи варто таки зараз повертатись у місто.

"Він (очевидець – 24 канал) відповідає багатьом на запитання: "Чи варто й безпечно повертатися в Харків?" Дуже багато людей про це запитують. Мої знайомі. Люди в соцмережах обмінюються наскільки тихо, наскільки безпечно повертатися. Усе ж таки небезпечно. Тим паче з дітьми", – констатувала Анна Черненко. Журналістка розповіла про жорстокий обстріл Харкова: дивіться відео 24 каналу

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...