Телефонують і запитують про біженців: У Польщі попередили про нову підступність росіян

Полякам почали надходити дзвінки нібито з Головного управління статистики країни із запитаннями про згоду на додаткове розміщення у себе в помешканні біженців із України. Це фейкове опитування і провокація заявляють у Варшаві. Про це попередив уповноважений уряду щодо безпеки інформаційного простору Польщі Станіслав Жарін, передають Патріоти України.

"Попередження про дезінформацію. Виявляються спроби розпалювання суспільних настроїв та ворожого ставлення до українців. Поширюється брехня про телефонні дзвінки з Головного управління статистики, метою якого є опитування щодо розміщення біженці", - йдеться в повідомленні.

Станіслав Жарін також наголосив, що РФ продовжує інформаційну діяльність проти Польщі та намагається своїми фейками послабити відчуття безпеки суспільств у Польщі, Україні та на Заході.

"Російський апарат впливу продовжує намагатися завдавати шкоди відносинам PL-UA. росія постійно намагається сформувати у поляків переконання, що допомогу Україні потрібно припинити. Для цього росія постійно паплюжить українців (біженців) і владу України", - написав він.

Те, що це фейкове опитування і провокація, підтвердили також в ГУ статистики Польщі. "Головне управління статистики не проводить жодних опитувань, у яких ставилося б питання про згоду на поселення когось у квартири, де проживають наші респонденти", - наголосили в ГУ статистики Польщі.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...