Телеканал CNN уточнив, які саме пошкодження отримав ЗРК Patriot внаслідок атаки "Кинджалів" на Київ

 data-verified=

Два компоненти зенітно-ракетного комплексу Patriot було пошкоджено під час ракетної атаки росіян.

За словами трьох інших американських чиновників, пошкодження були мінімальними, а один з них назвав їх "незначними". За словами одного з чиновників, система залишалася функціональною протягом всієї атаки і залишається в мережі.

США направили інспекторів для перевірки системи, після того, як було повідомлено, що система, схоже, була пошкоджена.

Американські чиновники все ще оцінюють, як саме були пошкоджені компоненти ЗРК, оскільки не схоже, що будь-який з компонентів зазнав прямого попадання російської ракети "Кинжал" або іншого боєприпасу.

Однією з версій є те, що уламки падаючої ракети пошкодили компоненти Patriot, але офіційні особи розглядають й інші варіанти.

Через антисемітські гасла: Кандидатку в президенти США затримали під час пропалестинської акції

неділя, 28 квітень 2024, 20:28

Під час студентських демонстрацій в американських кампусах проти війни в Секторі Гази поліція затримала сотні людей. Серед них – кандидатка у президенти США від Партії зелених Джилл Стайн. Про це пише BBC, передають Патріоти України. Прессекретар Джилл...

У Росії знищили два тепловози - ГУР Міноборони (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 19:44

У Росії 26 та 28 квітня невідомі спалили два тепловози, повідомляють Патріоти України. Перший тепловоз ЧМЕ-3 був знищений у Владикавказі, другий — марки 2ТЕ10М — в Оренбурзі, повідомили в ГУР Міноборони України. Українське розвідувальне відомство також...