"Темна" справа: У Раді раптово зникло відео з кнопкодавством за призначення Шкарлета, Разумков обіцяє розібратись

Відео, на якому начебто зафіксували факт кнопкодавства за призначення Сергія Шкарлета міністром освіти та науки, зникло. Народний депутат Ярослав Железняк пропонує заслухати у Верховній Раді доповідь начальника управління держохорони Сергія Рудя щодо цього, передають Патріоти України

Зникло відео голосування за Шкарлета

"Я вам хочу повідомити, що за фактом кнопкодавства за пана Шкарлета досі немає офіційного відео від управління державної охорони. Мені говорять, що 14 днів сплило і немає відео", – розповів Железняк. Він заявив, що вважає це повним ігноруванням парламенту.

Що пропонує нардеп

У зв'язку з цим парламентар наголосив на необхідності запросити в Раду керівника управління держохорони Сергія Рудя. "Нехай нам розповідає, яким чином відео, що зафіксувало кнопкодавство, раптом зникло", – зазначив Железняк.

Коментар Разумкова

Спікер Ради Дмитро Разумков додав, що у парламенті повинні розібратися з цим питанням. Зокрема, відповідні техзасоби уже передали до Ради. Якщо інформацію про відсутність відео підтвердять, то парламент шукатиме шляхи відновлення відповідного запису.

Чому говорять про кнопкодавство

  • 17 грудня Рада підтримала призначення Шкарлета, хоча профільний комітет двічі не підтримав відповідне подання. Присягу Шкарлет складав під крики "Ганьба!".
  • Інна Совсун заявила, що за це призначення "проголосували" деякі нардепи ОПЗЖ, яких не було у залі парламенту.
  • 18 січня Офіс генпрокурора відкрив кримінальну справу про кнопкодавство під час голосування за призначення Шкарлета міністром.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...