"Тенденція йде до зниження бойової активності": Жданов заявив, що ЗСУ зупинили просування росіян, і назвав напрямки

На кількох напрямках фронту в Україні ЗСУ вдалося стабілізувати ситуацію, зупинивши просування російських військ. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов.

"Тенденція йде до зниження бойової активності на всій лінії фронту. Я так розумію, що російське командування видихалося - немає частин і підрозділів, які свіжими в повному складі можна було б ввести в бій. Формування ударного угруповання на сьогодні не визначено остаточно генеральним штабом РФ, тому що щось пішло не за планом: на Бахмутському напрямку - стабілізація фронту, на Авдіївському напрямку ми зупинили просування російських військ", - сказав він.

За його словами, фронт стабілізовано і на Куп'янському напрямку: на сьогодні противник там зупинений. Як припустив Жданов, не виключено, що зрештою частину сил і засобів, які РФ зараз накопичує в Бєлгородській області, буде перенаправлено на Авдіївський або Бахмутський напрямки: "Там у противника ситуація складається набагато гірше, ніж він очікував і планував".

Ситуація складна: ЗСУ на 60% контролюють Вовчанськ, проте штурми не припиняються, - ОВА

понеділок, 20 травень 2024, 15:27

Збройні сили України приблизно на 60% контролюють Вовчанськ. Однак штурми у місті не припиняються. . "У нас тривають безперервні обстріли. Ворог продовжує штурмові дії, в основному зосереджений на напрямках населеного пункту Липці, населеного пункту Во...

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак, - Business Insider

понеділок, 20 травень 2024, 13:50

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак. Ця модель була наочно продемонстрована під час іранської атаки на Ізраїль у квітні. Про це пише видання Business Insider. Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен зокрема висловив п...