Тепер балістику збиватимуть не лише Patriot: ЗРК SAMP/T вже розгорнута в Україні, - Макрон

ЗРК SAMP/T

Президент Франції Емманюель Макрон оголосив, що в Україні вже розгорнутий зенітно-ракетний комплекс SAMP/T франко-італійського виробництва, повідомляє Rai News.

"Я радий, що можу оголосити разом із моєю італійською колегою Джорджею Мелоні, що франко-італійський ЗРК SAMP/T тепер розгорнутий і функціонує в Україні, де він захищає ключові об'єкти і життя людей", – зазначив Макрон.

Раніше видання La Stampa повідомляло, що Україна отримала зенітно-ракетний комплекс дальньої дії SAMP-T, однак офіційного підтвердження не було.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...