Тепер їх вдасться збити тільки із ЗРК: Армія РФ завезла на Донбас оновлені БПЛА, - волонтер

Армия РФ завела на Донбасс обновленные БПЛА: два месяца доминируют в воздухе - источникКілька місяців тому росіяни модернізували свої багатофункціональні безпілотні комплекси "Орлан-10". Ймовірно, вони переустановили камеру і підняли стелю польоту мінімум на 500 метрів, мінімум до 5500 метрів над рівнем моря, інформують Патріоти України.

Як повідомляє волонтер Роман Доник, після апгрейда російські БПЛА масово "висять" над лінією фронту. Триває це майже два останніх місяці. За словами активіста, українські військові можуть збити цей безпілотник тільки із ЗРК після рішення Головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака.

"За два місяці мінімум 5-7 доповідей зробили Хомчаку з приводу повного домінування російських БПЛА в повітрі ...Війну виграє той, хто розвивається, розвивається і в результаті цього має перевагу. З 14-го року ми мали локальну перевагу по багатьом речам" , - прокоментував ситуацію Доник.

І поки українські військові працюють в нових умовах, російська сторона взяла невелику паузу, перегрупувалася і реалізувала важливі оновлення. Крім оновлених БПЛА, найманці "засвітили" під Світлодарськом російський комплекс РЕБ "Житель". Два роки тому він з'являвся на Донбасі, але ЗСУ вже ліквідували його.

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...