Тепер не тільки "іноагент": Колись улюбленого актора Путіна в Росії оголосили терористом

Відомого російського актора Олексія Паніна, який підтримав Україну, офіційно визнали терористом та екстремістом в країні-агресорці. Арешт "іноагента" був здійснений заочно, тому що він проживає за кордоном.

Як відомо, після початку повномасштабного російського вторгнення Панін емігрував до США і засудив злочинний режим Кремля. Публічний осуд дій диктатора Володимира Путіна призвів до того, що в РФ відкрили кримінальне провадження проти актора за фактом закликів до тероризму.

"Росфінмоніторинг вніс актора Олексія Паніна (іноагент) до списку терористів і екстремістів", – написали російські ЗМІ.

Олексія навіть заочно заарештували за статтею "Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, публічне виправдання або пропаганда тероризму".

Якщо актор все ж наважиться приїхати на батьківщину, то його заарештують і утримуватимуть під вартою щонайменше два місяці. За рішенням суду знаменитість можуть навіть ув'язнити на 7 років.

Проукраїнська позиція Паніна

У лютому 2022 року Панін став на бік України та відкрито засудив криваву війну. Він закликав росіян не мовчати і виходити на протести. Актор неодноразово отримував погрози через це, тому вирішив виїхати за кордон. Ба більше, зірка зізнався, що більше не планує повертатися на батьківщину.

Знаменитість багато разів звертався до російських колег, зокрема, у День театру він нагадував їм про те, як росіяни скинули бомби на театр у Маріуполі. Тоді він побажав путіністам, щоб вбиті українці снилися їм у нічних кошмарах.

Крім того, у Росії Олексія оголосили в розшук. За місцем прописки актора в Москві був проведений обшук, попри те, що актор тоді жив в Іспанії.

Нагадаємо, раніше Панін раптово назвав українців "гівном". Він відповів, чи хотів би жити в Україні.

Дуже бояться правди? Росія на законодавчому рівні забороняє книги з історії України

понеділок, 8 липень 2024, 12:56

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров заявив, що Росія на законодавчому рівні забороняє книги про українську історію та будь-які видання, у яких розповідають правду про незалежність України. Про це він повідомив у Telegram, передають Патріоти України. Фе...

Наздогнала карма? В Ірані затонув фрегат Sahand - один із найсучасніших кораблів ВМС

понеділок, 8 липень 2024, 12:38

У неділю, 7 липня, один з найсучасніших кораблів військово-морських сил Ірану фрегат Sahand затонув за невідомих обставин в іранському порту Бендер-Аббас Про це повідомляє Naval News, передають Патріоти України. Зазначається, що іранський легкий фрегат...