"Тепер серйозно. Хімічна зброя не використовується в гомеопатичних дозах на кшталт "трьом бійцям стало погано", - Віктор Трегубов

"Тепер серйозно. Хімічна зброя не використовується в гомеопатичних дозах на кшталт «трьом бійцям стало погано». Її сенс — в роботі по великих площинах. Отже, це не класичне використання з бойовою метою", - пише ветеран АТО, журналіст та співзасновник політичної сили "Демократична сокира" Віктор Трегубов на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Що тоді? Спецоперація. Яка може бути її ціль?
Давайте подивимось. Російські війська не можуть досягнути своїх цілей військовим шляхом. Вся кампанія під загрозою зриву, що матиме дуже важкі наслідки для російського режиму.
В цій ситуації доводиться діяти некласичними, асиметричними методами.
Я в останні дні спостерігаю дуже, дуже значну активізацію російської машини інформаційно-психологічних операцій і дуже великий кач теми Маріуполя. Звісно, качають вони її саме тому, що це є об‘єктивна проблема та об‘єктивна трагедія, яка болить всій Україні. Ми усі боїмося загибелі захисників міста, і слід розуміти, що цей ризик об‘єктивно великий.
З військової точки зору це не допоможе Росії виграти війну, хоч і послабить українські позиції. Але може допомогти в політичному сенсі.
Саме тому вони качають Маріуполь по тій саме схемі, по якій качали Іловайськ та Дебальцево, а також Донецький аеропорт (не вірите мені — спитайте Андрія Шора, який цей аеропорт тоді захищав). І з тією самою метою: розхитати українське суспільство, змусити владу піти на перемовини зі слабших позицій. В ідеалі — спровокувати її повалення.
Більш того, паралельно вони качають світ. Використання хімічної зброї на півшишечки — елемент тактики салямі. Якщо їх звинуватять у порушенні законів війни (насправді після Бучі їм все одно втрачати нічого) — вони будуть казати, що немає доказів. Якщо ж почнуть збирати ці докази — це займе час, а за цей час вони качатимуть в Україні тему «от бачите, Захід насправді слабкий і зволікає з виконанням своїх обіцянок, вас кинули».
Обидва варіанти їх влаштовують.
Хороша новина: це означає, що вони вже й самі не вірять у військовий успіх.
Погана новина — нас чекає дуже брудна психологічна війна, в якій вони будуть намагатися використати нашу сильну сторону — емпатію до власних воїнів та співгромадян — проти нас самих. Буде непросто. Та мусимо встояти".

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...