"Тепер точно Київ за три дні?": Шойгу назвав армію РФ "найбільш боєздатною у світі" і став посміховиськом


Міністр оборони Росії Сергій Шойгу на засіданні колегії відомства підбивав підсумки 2023 року та вихвалявся темпами мобілізації у РФ. Так він заявив про значне збільшення чисельності війська, що лише за 2023 рік лави російських військ поповнились на 490 тисяч солдатів, передають Патріоти України.

Також він назвав армію Росії "найбільш боєздатною у світі". Проте в такі гучні та неправдоподібні заяви не повірили навіть звичайні росіяни, які висміяли його коментарях у Telegram-каналах.

"Цього року набрано близько 490 тисяч військовослужбовців за контрактом та добровольців, у тому числі понад чотири тисячі студентів. Російська армія на сьогодні є найбільш підготовленою та боєздатною у світі", – заявив Шойгу.

Також російський воєнний злочинець заявив, що плани щодо збільшення чисельності російської армії та флоту на 2023 рік були реалізовані в повному обсязі, і кількість військовослужбовців досягла позначки 1 мільйон 150 тисяч осіб. З грудня почалося поступове нарощення чисельності Збройних сил РФ до 1 мільйона 320 тисяч осіб.

До того ж за словами Шойгу, через зовнішні загрози чисельність Збройних сил РФ планується збільшити до 1,5 мільйона військовослужбовців.

Водночас росіян гучні заяви Шойгу про виконання усіх планів з мобілізації у РФ та "найбільш боєздатну у світі армію" лише розсмішили.

"Найпідготовленіша не може взяти за пів року сільський туалет", "Ну тепер точняк Київ за 3 дні", "Все можна воювати з натою", "А де контрактники які у 22-му починали СВО, де мобіки, виходить у нас зараз армія чисельністю в районі мільйона?", "Цвинтарі Росії добре укомплектовані за 2 роки", "Розбіжність у цифрах, 300 тисяч загубилися?" – пишуть росіяни щодо заяв Шойгу.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...