Тепер це не таємниця: NYT розповіла, як ЗСУ вичислювали окупантів на півночі країни, коли ті протягом місяця "за три дні брали Київ"

Навесні 2022 року українським військовим вдалося встановити місце розташування окупантів на півночі країни і знищити їх завдяки мобільним телефонам, які використовували для дзвінків додому. Про це у суботу, 17 грудня, пише The New York Times у великому матеріалі, присвяченому причинам поразок РФ в Україні.

Видання пише, що українські правоохоронці стали помічати підозрілу активність іноземних номерів мобільних телефонів у лісах біля кордону України та Білорусі.

"Російські солдати дзвонили додому з мобільних телефонів і зненацька з'являлися в українських мережах. Українці швидко зрозуміли, що можуть бачити і чути загарбників у режимі реального часу", - йдеться у статті.

"Ми слухали, як російські солдати панікували, і дзвонили своїм друзям та родичам... Вони використовували звичайні телефони для ухвалення рішень щодо своїх подальших дій", - сказав чиновник, який стежить за прослуховуванням телефонних розмов.

Поблизу Вовчанська окупант впритул застрелив місцевого жителя

вівторок, 14 травень 2024, 19:15

Російський окупант у вівторок, 14 травня, в районі Вовчанська Харківської області застрелив місцевого 46-річного жителя. Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури у Facebook, передають Патріоти України. За даними слідства, у селі Ст...

Приїхали допомогти з евакуацією цивільних: У Вовчанську окупанти розстріляли українських волонтерів

вівторок, 14 травень 2024, 18:46

У прикордонному Вовчанську Харківської області 10 травня зникли двоє волонтерів, за даними поліції, їх розстріляли окупанти і один із них міг загинути, повідомляє "Суспільне Харків" . Пряма мова начальника Вовчанської міської адміністрації Тамаза Гамб...