Тепер відповість за все? Польща арештувала диверсанта, який хотів підпалити завод на завдання Кремля

У Польщі арештовано 51-річного громадянина України Сергія С., який, за версією слідства, готував підпал Вроцлавського лакофарбового заводу. Про це пише Onet, передають Патріоти України.

Напередодні міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський розкрив подробиці резонансної справи заявивши:

«Потенційний диверсант зізнався, що російські служби наказали йому підпалити Вроцлав! У нас є й інші подібні підпали по всій Європі, і ми знаємо про плани Росії щодо подальших підпалів. Згодом я оголошу рішення МЗС із цього приводу».

Йдеться про якогось громадянина України на ім'я Сергій. Його було затримано співробітниками Агентства внутрішньої безпеки Польщі ще в лютому 2024 року, але лише зараз пред'явлено публіці. За даними польської спецслужби, українець «діяв у складі організованої злочинної групи», готуючись підпалити об'єкти, «розташовані поблизу елементів стратегічної інфраструктури».

Видання Onet з’ясувало, що затриманий досяг угоди з прокуратурою, що дозволяло йому отримати мінімальний термін до 3 років позбавлення волі. Однак кілька днів тому окружний суд Вроцлава відхилив цю угоду, вважаючи, що таке покарання є надто м'яким. Тепер за процедурою прокуратура має пред'явити новий обвинувальний висновок, а справа вестиметься у звичайному судовому порядку з допитом свідків та аналізом усіх доказів.

Процес затягнеться? Стало відомо, коли в Україні добудують завод з виробництва Bayraktar

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:25

Турецька компанія Baykar планує завершити будівництво заводу з виробництва безпілотників Bayraktar в Україні до серпня 2025 року. Про це повідомляє агентство Reuters, передають Патріоти України. За словами генерального директора Халука Байрактара, заво...

"Пропоную всім заспокоїтись": У Дніпрі відреагували на заклики до оборони регіону

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:07

Дніпропетровську область вже готують до оборони. Це роблять без зайвого розголошення, заявив очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук у своєму Телеграм, передають Патріоти України. "На тлі останніх заяв про оборону Дніпропетровщини. Проп...