Тепер все залежить від рішення Х*йла: Російська армія розгорнула величезний польовий шпиталь на кордоні з Україною

Стало зрозуміло, що ЗС РФ поставлена задача бути готовими до вторгнення у всіх компонентах. Чим завершиться ця авантюра залежить лише від того, з якої ноги встане кремлівський карлик у визначені дні.

Російська армія звела величезний військовий табір з госпіталем та, ймовірно, польовою кухнею, неподалік від українського кордону у полях на південь від Воронежу. Про це йдеться у сюжеті німецької новинної програми Tagesschau. Знімальна група побувала біля табору РФ поблизу Воронежа і поспілкувалася з місцевими, зазначають Патріоти України.

Російській армії знадобилося кілька тижнів, щоб звести великий військовий табір. Туди постійно приїздять армійські вантажівки з цистернами для води, військова поліція патрулює. Також тут є військові намети, подекуди видно димарі, з яких іде дим. Припускають, що це працює польова кухня. Схоже, солдати не планують швидко виїжджати.

"Усе поле заповнене військовою технікою. Там і пішки не пройдеш, не кажучи вже про машину. Своїми ланцюгами і колесами вони розорали все поле", - обурено каже місцевий мешканець Андрій Іванович.

Тут також є військовий госпіталь. Кілька армійських вантажівок стоять перед садом Андрія Івановича, а дорога перед його парканом має глибокі сліди шин. "Це незвично, раніше такого не було, - каже він. - Перший раз таке, відколи я тут живу".

Раніше, кажуть мешканці дач, вони могли б знову і знову чути вибухи і бачити військові машини, оскільки недалеко розташованй військовий полігон. Але той факт, що поле перед дачами зараз стало військовим районом, для пана Андрія та інших жителів є новим. "Вони збудували ціле містечко!", - каже чоловік.

Засновник розслідувальної групи Conflict Intelligence Team (CIT) Руслан Левієв вважає, що щоб побудувати такий великий табір, потрібно близько місяця. "Це один із доказів того, чому жодним чином це не може бути підготовкою до навчань... Вони дуже дорогі, забирають багато часу і їх важко спланувати", - каже Левієв.

Нагадаємо, військові аналітики розрахували - найбільш імовірний час для вторгнення - це російські навчання “Захід - 2021”, котрі відбудуться у вересні. Маскувати підготовку до агресії навчаннями дуже зручно, пояснюючи перекидання армади бойової техніки звичайними маневрами. Утім, є ознака, за якою можна передбачити агресію - розгортання мобільних шпиталів.

“Одна справа мати війська на кордоні, але геть інша забезпечити їх усім необхідним для проведення операцій. Я кажу про пальне, боєприпаси та шпиталі. Якщо ви не бачите шпиталів, я не впевнений, що серйозне зіткнення це те, до чого готові російські війська”, - переконаний екскомандувач військ США в Європі Бен Годжес.

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...