"Тепер вважайте, гештальт закритий": У НАТО вивчатимуть успіх ЗСУ в Курській області, - експерт

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський не приховує свого здивування успіхом українських військ у прориві укріплених позицій противника, який досягнутий у Курській області менш ніж за добу, передають Патріоти України.

«Якщо оцінювати дотично, опираючись лише на кадри з російської сторони, то один із важливих компонентів, які вдалося напрацювати Силам оборони України — це формат дій малих штурмових груп за підтримки бронетехніки при прориві укріпленої смуги противника. Ми ще не „переварили“ цей факт, але менш ніж за добу ЗСУ змогли подолати смугу забезпечення і вийти на першу та другу лінію оборони противника», — каже експерт.

Він додав, що це «результат контрнаступу, який описували десь за два місяці». «Навіть якщо ми говоримо про меншу щільність укріплень на півдні, де смуга забезпечення була 30 км, а на Курщині — всього 10 км, це все одно значний успіх», — сказав Киричевський.

Він зауважив, що непомітно в українських військ трапився раптовий оперативний ефект, який генералам НАТО треба буде вивчати. Особливо після літа 2023 року у всіх виникло питання: а як взагалі в сучасних умовах наступати, якщо всім світом допомагали Україні, але не вийшло. «Тепер вважайте, гештальт закритий, і знову будуть вивчати, як Україні вдалося наступати ефективно», — констатував експерт.

"Слід зауважити": Експерт пояснив, чи можуть літаки Gripen співпрацювати в небі з F-16

четвер, 8 серпень 2024, 22:40

Західні партнери вдало підібрали авіацію для української армії і продовжують підготовку пілотів для керування літаками західного зразка. Крім американських F-16 Україна може невдовзі отримати також літаки Saab JAS 39 Gripen від Швеції. Вони мають єдини...

Скільки російських військ зосереджено у прикордонних з Україною районах: Коваленко озвучив цифри

четвер, 8 серпень 2024, 22:10

Кількість російських військ у прикордонних з Україною районах налічує близько 75 тисяч особового складу. Більшість цих сил коштів зосереджено у Білгородської області РФ - понад 50 тисяч о/с. У Брянській та Курській по 10 тисяч о/с, передають Патріоти ...