Тепер вже точно й офіційно: США виділили Україні новий пакет військової допомоги, в якому є ЗРК Patriot

Білий дім у середу, 21 грудня, оголосив про виділення Україні до одного мільярда доларів військової допомоги. Держсекретар США додав, що Україні передадуть допомогу на загальну суму 1,85 млрд доларів, туди ввійшли і ЗРК Patriot. Про це йдеться на офіційному сайті Білого дому, передають Патріоти України.

У заяві президента США Джо Байдена йдеться про те виділення коштів для предметів оборонного призначення, а також на навчання українських захисників. "Делегую Державному секретарю повноваження керувати вилученням до 1 мільярда доларів США на предмети оборонного призначення та послуги Міністерства оборони, а також військову освіту та підготовку, щоб надати допомогу Україні", - йдеться в указі Джо Байдена.

Також Державний секретар США Ентоні Блінкен офіційно оголосив про новий пакет військової допомоги для України на суму 1,85 мільярда доларів, який передбачає також передачу системи протиповітряної оборони Patriot. "Допомога включає виділення 1 мільярда доларів США, щоб забезпечити Україну розширеними можливостями протиповітряної оборони та високоточних ударів, а також додаткові 850 мільйонів доларів на допомогу у сфері безпеки", - йдеться у заяві Блінкена.

Була задумана як ядерна ракета: У Defence Express розповіли, для яких атак насправді створена "Циркон"

четвер, 2 травень 2024, 18:57

Російська ракета "Циркон", найімовірніше, не є протикорабельною, як про це заявляв Путін, а насправді вона створювалася як ядерна ракета середньої дальності для запуску із землі. Таке припущення озвучили аналітики Defence Express, передають Патріоти Ук...

"Бавовна" на військовому аеродрому РФ в Джанкої: У мережі показали супутникові знімки наслідків ударів

четвер, 2 травень 2024, 18:44

У ході нічної атаки 30 квітня по території аеродрому окупантів у Джанкої було знищено російську техніку ППО, про що свідчать відповідні супутникові знімки, передають Патріоти України. "Супутник Planet Labs зафіксував пошкодження військової техніки на а...