Теперь "ихтамточнонет": ЗСУ практично повністю знищили 15 бригаду ЗС РФ, - Генштаб

Підрозділи української армії фактично знищили 15-ту окрему мотострілецьку бригаду Центрального військового округу РФ, яка брала участь у бойових діях. Про це у ранковому зведенні від 9 червня інформує Генеральний штаб Збройних сил України, передають Патріоти України.

На Волинському та Поліському напрямах ЗС РФ активних дій не здійснювали, а на Сіверському з мінометів ворог обстрілював об'єкти інфраструктури у Сумській та Чернігівській областях.

На Харківському напрямку загарбники зміцнюють свої позиції, будують фортифікаційні споруди. Протягом доби ЗС РФ вели вогонь з артилерії по Старому Салтову, Руськім і Черкаським Тишкам, Коробочкиному, Асіївці, Чеполю та Удах.

На Слов'янському напрямку окупанти продовжують готуватися до відновлення наступу у напрямку Барвінкового та Слов'янська, обстрілюючи Дубровне, Камишуваху та Курульку. Штурм позицій ЗСУ був зафіксований у районі Богородичного та Довгенького.

На Донецькому напрямку ЗС РФ здійснили ракетний удар по Краматорську, а вздовж лінії розмежування продовжуються масовані атаки. На Лиманському напрямі активних дій загарбники не вели, але обстрілювали Тетянівку, Пришиб та Серебрянку.

Тяжка ситуація зберігається на Сєвєродонецькому напрямку, де російські війська вели вогонь по цивільній інфраструктурі в Сєвєродонецьку, Лисичанську, Привіллю, Устинівці, Гірському та Катеринівці. За підтримки авіації ЗС РФ намагалися йти у наступ на Тошківку та Катеринівку, але були змушені відступити через втрати серед особового складу. Не припиняється штурм обласного центру.

На Бахмутському напрямку ЗС РФ зі ствольної артилерії відкривали вогонь по Камишувасі, Миколаївці, Берестовому, Білогорівці, Семигір'ю та Майорському. Ракетні й авіаудари окупанти здійснювали по Верхньокам'янці, Золотому, Берестовому, Слов'янську та Нью-Йорку. Крім цього, як попереджає Генштаб, підрозділи ЗС РФ ведуть штурм у районі населених пунктів Роти, Миколаївки та Камишуваха.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках на лінії зіткнення загарбники обстрілювали з мінометів та артилерії позиції української армії. На Південнобузькому напрямку ЗС РФ з артилерії різних калібрів вели обстріли в районі Любимівки, Добрянки, Широкого, Березнегуватого, Благодатного, Любомування та Таврійського. Крім цього окупанти зміцнюють свої підрозділи танками Т-62, ствольною артилерією, РСЗВ та ракетними комплексами "Точка-У".

На Донбасі протягом доби українська армія відбила сім ворожих атак і знищила:

  • 3 танки;
  • 2 бойові броньовані машини;
  • 4 одиниці автомобільної техніки супротивника.

Підрозділи ППО зі свого боку збили шість російських БПЛА типу "Орлан-10". Окрім цього, як зазначає Генштаб, ЗСУ фактично знищили одне із російських формувань. З 1 800 військовослужбовців 15-ї окремої мотострілецької бригади 2-ї загальновійськової армії було ліквідовано 800 осіб, а ще 400 отримали поранення.

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...