Тепер заговорив і про "англосаксів": Лукашенко пояснив, чому він не підтримав Україну у війні з Росією

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Україна «поводилася вороже» щодо Мінська, а тому країна підтримує росію у війні. Про це він розповів у інтерв’ю BBC, передає білоруське пропагандистське агентство Belta, передають Патріоти України.

За його словами, Україна ввела санкції проти Білорусі «раніше за англосаксів», а також нібито заборонила польоти білоруських цивільних літаків через територію України.

Лукашенко також звинуватив Україну в тому, що вона буцімто захопила рухомі склади з мінеральними добривами, а також начебто арештувала 75 великовантажів разом із людьми.

«Мені довелося проводити спецоперацію, щоб звільнити хлопців, яких вони заарештували. А п'ятьох людей вони вбили й розчленували, щоб ми не зрозуміли, як вони загинули. І ви хочете сказати, що я в обіймах із Зеленським у цей час мав бути? росія — наш союзник. Я підтримував і буду підтримувати росію стільки, скільки їй потрібно. Точно так, як ви заявляєте, що будете підтримувати Україну», — заявив він.

Окрім цього, Лукашенко заявив, що Білорусь нібито не надавала своєї території для росії, аби вона звідси нападала на Україну. Він розповів, що перед початком повномасштабного вторгнення рф проводила військові навчання у Білорусі, але потім почала їх виводити звідти, а тому війська йшли «вздовж українського кордону».

«Частину військ у якийсь період спровокували, а я в цьому переконаний, і він (путін — ред.) завернув на Київ. Чому так сталося? Запитайте в Зеленського», — заявив Лукашенко.

Внаслідок російського удару по житловому будинку в Дніпрі загинула дружина та донька поліцейського

субота, 26 жовтень 2024, 11:30

Внаслідок російського удару по житловому будинку в Дніпрі загинула дружина та донька поліцейського. Молодшу доньку слідчого вдалося врятувати, заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, передають Патріоти України. Також за інформацією ОВА, ...

Явний "сигнал": Сі поспілкувався з Путіним у Казані й обмежив експорт дронів, - ЗМІ

субота, 26 жовтень 2024, 10:47

24 жовтня в Казані завершився саміт БРІКС, де президент РФ Володимир Путін провів переговори з головою КНР Сі Цзіньпіном. Цього самого дня міністерство торгівлі КНР спеціально скликало пресконференцію, і офіційний представник Хе Яньдун заявив, що з 1 г...