Теплинський так і не оговтався від ран, отриманих у Генічеську: Гіркін заявив про смерть найталановитішого та найпопулярнішого в військах генерала Путіна

Михайло Теплинський

Командувач ПДВ і російського угруповання військ "Днепр" генерал-полковник Михайло Теплинський помер після поранення отриманого внаслідок атаки НIMARS по командному пункту ЗС РФ поблизу окупованого Генічеська на Херсонщині. Про це в мережі повідомив колишній ватажок проросійських бойовиків, терорист Ігор Стрєлков-Гіркін, зазначають Патріоти України.

"Генерал-полковник Михайло Юрійович Теплинський, командувач угрупованням військ "Днепр" попередньо помер внаслідок поранень", — проінформував він.

В мережі вже інші користувачі почали висловлювати співчуття з приводу смерті Теплинського.

Наприкінці червня 2024 року американський Інститут вивчення війни ISW повідомив у своєму своєму звіті, що 30 червня український HIMARS завдав удару по командному пункту російського угруповання військ "Днепр" поблизу окупованого Генічеська Херсонської області, можливо, було поранено Теплинського.

Дослідники посилалися на військового оглядача та російське інсайдерське джерело, проте визнали, що не змогли перевірити цю інформацію.

Як командний пункт використовувався двоповерховий адміністративний будинок. Удару завдано двома ракетами РСЗВ "HIMARS" з касетною БЧ. Внаслідок удару: 5 людей – 200, 12 – 300.

В листопаді 2023 року в окупованому Генічеську на Херсонщині пролунали гучні вибухи. Волонтер Сергій Стерненко повідомив, що було завдано ракетних ударів по штабу російських військ "Днепр" на Арабатській стрілці. Управління штабом очолив напередодні саме Михайло Теплинський. У пансіонаті, де відбулися вибухи, могла проходити нарада окупантів.

Раніше командувач ПДВ генерал Михайло Теплинський заявив, що в Україні було поранено 8500 російських десантників, після чого його заяву "стерли" з мовлення.

"Ми підтримуємо Україну настільки, наскільки це необхідно": Шольц пояснив, чому не хоче знімати обмеження на удари по Росії німецькою зброєю

середа, 24 липень 2024, 16:25

Німеччина не змінюватиме свою позицію щодо обмежень на удари по Росії наданою Україні зброєю. Берлін не хоче робити кроків, які можуть призвести до ескалації, передають Патріоти України з посиланням на канцлера Німеччини Олафа Шольца, якого цитує Welt ...

"Треба бути готовими": Росія зібрала рекордну кількість бортів Ту-95, Жданов попередив про масований обстріл

середа, 24 липень 2024, 15:48

Росія зібрала рекордну кількість стратегічних бомбардувальників на авіабазі “Оленья”. За даними OSINT-спільноти Tracking, там перебувають 14 бортів Ту-95МС та 13 бортів Ту-22М3 - загалом 27 літаків. Це свідчить про те, що ворог може готуватися до масов...