Терміново треба "поповнення": Росія вербує на війну проти України жителів Далекого Сходу і Камчатки, - розвідка

Кремль вербує поповнення своїх військ серед жителів Далекого Сходу і Камчатки, сподіваючись, що вони будуть ефективніші в зимовий період. Про це йдеться у повідомленні в Telegram-каналі Головного управління розвідки Міністерства оборони України, передають Патріоти України.

"В РФ оголошено про акцію збору коштів на придбання зимової форми для окупаційного контингенту, який перебуває в Україні. Офіційний Кремль визнав, що не має достатньо бюджетних коштів на ці потреби", - мовиться у дописі.

Також стало відомо, що чергова ротація окупантів складатиметься в основному з жителів Далекого Сходу Росії та Камчатки.

"За задумом, вони краще адаптовані до життя в умовах низьких температур і будуть ефективніші в зимовий період. Також ці військовослужбовці не привчені до комфорту та легко перенесуть відсутність налагодженого побуту", - зазначили у розвідці.

Крім того, йдеться у повідомленні, є інформація, що кремлівським вербувальникам вдалося привабити певну частину населення північних регіонів обіцянками високих виплат.

"Як кажуть самі "новобранці": "нам за все життя стільки не заробити". Втім, цей особовий склад має дуже низький рівень підготовки та практично нічого не знає про реальний стан справ бойових дій в Україні", - зауважили в ГУР.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...