Терміни шокують: Стало відомо, скільки років знадобиться на розмінування України

Для повного розмінування території України традиційними способами може знадобитися до ста років, але сучасні технології здатні суттєво пришвидшити цей процес. Про це заявила помічниця генерального секретаря ООН і директор Кризового бюро ПРООН Шоко Нода, передають Патріоти України.

За її словами, значного прогресу у питанні розмінування України можна досягти за умови постійних зусиль і вдосконалення технологій.

"За умови постійних зусиль і вдосконалення технологій значного прогресу можна досягти за кілька років, але за допомогою традиційних методів розмінування може знадобитися сотня років, щоб повністю очистити й сертифікувати всі постраждалі регіони як безпечні", - сказала вона.

Вона підкреслила, що тестування новітніх методів виявлення мін продемонструвало обнадійливі результати в знаходженні наземних мін та вибухонебезпечних пережитків війни.

Інноваційні команди досягли 78% успіху при виявленні предметів на поверхні, близько 70% — при знаходженні металевих і закопаних об’єктів, а також 62% — у випадках з пластиковими предметами.

Нода також поділилася, що зараз триває робота з національними органами влади над залученням собак до операцій із розмінування.

За її словами, навчені собаки здатні щоденно перевіряти територію площею до 1500 квадратних метрів, що у 75 разів швидше, ніж це може зробити людина.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...